ViaConnect

Viaconnect heeft de ambitie om jonge IT’ers, die net zijn afgestudeerd, een kans te bieden in een startersfunctie in de IT. Door middel van een werken en leren traject krijgen deze talenten de mogelijkheid om, naast het werken binnen een team, hun kennis aan te vullen met gerichte opleidingen. De groeicapaciteit is enorm! Bij het Viaconnect Young Professional Programma combineren we jonge talenten met bedrijven in de financiële dienstverlening, zoals verzekeringsmaatschappijen, een pensioenbedrijf of bank.

Get ready for IT!

Kennis is macht, maar enthousiasme brengt iets in gang

Geef je carrière een vliegende start bij Viaconnect

Versterk uw organisatie met ambitieuze jonge IT-talenten

NEEM ZELF DE LEIDING

Ontwikkel je in de richting die bij jou past

Net klaar met je studie en sta je te springen om aan de slag te gaan in de IT? Top! Want het Viaconnect Young Professional Programma combineer je met een startersfunctie in de IT bij een bedrijf in de financiële dienstverlening, zoals een verzekeringsmaatschappij, pensioenbedrijf of bank.

Je leert in korte tijd ontzettend veel, want je neemt deel aan het hele proces. Zo ontdek je waar jouw talenten liggen en kun je ze verder ontwikkelen.

Opleidingsprogramma
Omdat talent heel persoonlijk is, krijg je een op maat gemaakt opleidingsprogramma. Daarmee stomen we je klaar om het verschil te maken in jouw vakgebied. Je begint met een WFT-basis opleiding. Deze opleiding stelt je in staat om met klanten in gesprek te gaan of projecten te administreren en bij te houden.

Alles wat je leert in de trainingen kun je direct in de praktijk brengen. De overige dagen werk je namelijk in een startersfunctie, bijvoorbeeld als business analyst, developer of engineer. Daar word je onder begeleiding van senior Viaconnecters binnen no-time de specialist in jouw vakgebied. Zo bouwen we het traject op naar gelang je interesses en mogelijk­heden. Altijd in combinatie met een opdracht bij een klant in de richting die past bij je kennis op dat moment.

Dit ga je doen
Je volgt speciaal voor jou geselecteerde opleidingen en krijgt advies van ervaren collega’s. Bovendien krijg je vanaf dag één verantwoordelijkheden in projecten voor onze klanten. Kortom: leren én werken. Je werkt vaak in teamverband, want samen maak je meer impact. Je wordt dus meteen in het diepe gegooid, maar we laten je niet verdrinken. We geloven dat je op die manier het snelst groeit.

In het programma werk je samen met een team van Young Professionals aan een case.

Door jullie intensieve samenwerking bouw je een fijn netwerk op. Als jij dan aan de gang gaat om bijvoorbeeld een IT-systeem voor het maken van analyses te ontwikkelen voor een grote pensioenaanbieder, dan weet je zeker dat je de kennis in huis hebt van zowel pensioen als IT-systemen. Zo kan jij op alle vlakken meepraten met de klant en passend adviseren.

Wij bieden jou hiermee een prachtige kans om je te verdiepen in de dynamische wereld van IT binnen grote en toonaangevende organisaties als Nationale Nederlanden, APG, AZL, Achmea en UWV.

VRAAG JIJ JE NU AF OF DIT VOOR JOU EEN MOOIE KANS IS? WE DURVEN TE WEDDEN VAN WEL.

IT LEERTRAJECTEN GEZOCHT:

KIES VOOR YOUNG PROFESSIONALS IN UW ORGANISATIE

Toppers in de startblokken!
Viaconnect heeft de ambitie om jonge IT’ers, die net zijn afgestudeerd, een kans te bieden in een startersfunctie in de IT. Door middel van een werken en leren traject krijgen deze talenten de mogelijkheid om, naast het werken binnen een team, hun kennis aan te vullen met gerichte opleidingen. De groeicapaciteit is enorm! Voor u een uitgelezen kans om slagvaardige jonge medewerkers binnen te halen en te behouden voor de toekomst! Bij het Viaconnect Young Professional Programma combineren we jonge talenten met bedrijven in de financiële dienstverlening, zoals verzekeringsmaatschappijen, een pensioenbedrijf of bank. Een gedreven Young Professional leert in korte tijd ontzettend veel binnen uw team, want hij of zij neemt deel aan het hele proces. Alles wat wordt opgepikt in de trainingen kan direct in de praktijk worden gebracht. Zo ontdekken beide partijen waar de talenten liggen en kunnen deze gericht verder worden ontwikkeld.

Opleidingsprogramma
En omdat talent heel persoonlijk is, krijgt de starter een op maat gemaakt opleidingsprogramma. Daarmee wordt hij/zij klaargestoomd om het verschil te maken binnen uw organisatie.

We beginnen met een WFT-basis opleiding. Deze opleiding stelt de Young Professional in staat om met klanten in gesprek te gaan of projecten te administreren en te bij te houden.

Aanbieden van afwisselende werkzaamheden brengt energie
Millenials vinden het belangrijk dat ze hun talenten kunnen blijven ontwikkelen. Nieuwe vaardigheden leren en het volgen van trainingen op maat zijn belangrijke issues voor deze generatie. Jongeren worden graag door hun werkgever gestimuleerd om eigen initiatief en verantwoordelijkheid te tonen. Binnen uw organisatie werken ze in teamverband, want samen maak je meer impact. Onder coachende begeleiding van een senior Viaconnecter laten we het talent groeien op een manier die goed aansluit bij uw bedrijfscultuur.

In het Viaconnect Young Professional programma werkt een talent samen met een team van andere Young Professionals aan een case.

Viaconnect ondersteunt u met een passende begeleiding van de jongeren. Persoonlijke aandacht, in de vorm van een mentor, kan ervoor zorgen dat kennis, opgedaan in de trainingen, op de juiste manier wordt toegepast binnen een case. Een coachende leiderschapsstijl werkt voor de young professionals beter dan een directieve. Luisteren en open communicatie vormen soms een drempel voor managers, maar het zijn eigenschappen die millenials erg waarderen. Deze generatie is ambitieus en legt de lat hoog voor zichzelf. Ze willen voortdurend uitgedaagd worden. Als uw organisatie daarop in kan spelen zult u zien dat u de young professionals weet te behouden voor de toekomst!

#VIACONNECTERS HEBBEN KENNIS VAN ZOWEL DE BUSINESS ALS DE IT.
Droom groot en durf te falen.
Neem gerust contact met ons op.

Lijkt een IT-leertraject in de financiële wereld jou een mooie start van je carrière? Heb je een hbo- of wo-diploma op zak? En ben je enthousiast en daadkrachtig? Neem dan eens contact op met Viaconnect.

In een periode van twee jaar ontdek je waar jouw interesses en talenten liggen, en hoe jij voor een opdrachtgever onmisbaar kunt zijn. Je leert de kneepjes van het IT-vak en je maakt kennis met de financiële dienstverlening. Een ijzersterke combinatie, waarmee je voor veel waarde kunt toevoegen. Samen geven we een boost aan jouw toekomst. Keertje praten?

Together, we’ll make IT work!