Met welke dienst
mogen wij waarde
voor uw organisatie
creëren?


Dienstenoverzicht

Software development


Onze ervaring heeft ons geleerd dat administratieve processen vaak aanzienlijk verbeterd en versneld kunnen worden als de juiste hulpmiddelen beschikbaar zijn.


Het komt dan ook geregeld voor dat onze medewerkers voor hun werkzaamheden specifieke tools ontwikkelen. Deze tools worden na afloop van de "opdracht" ter beschikking gesteld aan de opdrachtgever en worden vaak nog langere tijd gebruikt. Deze behoefte aan tooling heeft Viaconnect ertoe gebracht om een meer generiek informatiesystemen te ontwikkelen. Met deze applicaties kunnen specifiek, en vaak complexe,  administratieve processen versneld worden afgehandeld met vaak een kwalitatief beter resultaat.

Viaconnect software pakketten die wij ontwikkeld hebben:


De vijf onderstaande software pakketten heeft Viaconnect ontwikkeld en kunnen wij desgewenst bij uw bedrijf implementeren.
Voor meer info over de pakketten klikt u op de buttons.

Datawarehouse on demand


Viaconnect heeft jarenlange deskundigheid opgebouwd op het gebied van informatievoorziening en datawarehousing. Het belangrijkste uitgangspunt bij de datawarehouse producten van Viaconnect is de informatiebehoefte van de gebruikers.


Wij hanteren een gestandaardiseerde aanpak voor ontwerp en bouw van een datawarehouse op basis van de concepten van Ralph Kimball. Deze aanpak heeft zich reeds bewezen bij verschillende projecten bij een aantal grote organisaties.

Wat is Datawarehouse on Demand
DoD is een applicatie waarmee u in staat bent om in korte tijd tegen lage kosten een Datawarehouse samen te stellen. DoD is volledig webbased; een  PC en een  webbrowser is voldoende om met het programma aan de slag te kunnen.

Een belangrijk kenmerk van de applicatie is dat DoD volledig metadata gestuurd is. Op basis van de beschrijving van de informatiebehoefte en de bronsystemen wordt het datawarehouse automatisch gegenereerd en gevuld. Dit bespaart ontwikkeltijd en vereenvoudigt de exploitatie.

Wanneer Datawarehouse on Demand?

  • Heeft uw organisatie te maken met het maken van informatie uit data van verschillende heterogene systemen?
  • Heeft uw organisatie behoefte aan snelle analyses, beschikbaarheid van data voor het doorrekenen van what if scenarios voor strategische, tactische besluitvorming, etc?
  • Moet uw organisatie voldoen aan informatievoorschriften op basis van wet en regelgeving?
  • Wil uw organisatie weinig ontwikkeltijd en veel rendement halen uit een datawarehouse?

Is uw antwoord ‘Ja’ op één of meer vragen? Organiseer dan uw bedrijfsgegevens in een datawarehouse met Datawarehouse on Demand.

Wat kan Viaconnect voor u betekenen?
Naast de applicatie om een goed werkend datawarehouse samen te stellen kan Viaconnect expertise leveren op het gebied van datawarehousing om uw datawarehouse op de juiste wijze te modelleren en te ontwerpen.

Denk hierbij aan, hoe om te gaan met:

  • Historie
  • Historie van historie
  • Toestandsgeoriënteerde feitentabellen
  • Dimensietabellen

Meer info?

Download dan onze factsheet

Factsheet

Change ManagementGepassioneerd veranderen tot perfectie, hierdoor mensen en organisaties te ondersteunen in hun ontwikkeling. Viaconnect komt altijd tot een oplossing!


Wat wij doen o.a.:
Continue willen en kunnen verbeteren is de sleutel tot besparen. En niet alleen tot besparen, het zorgt er ook voor dat een ieder meer dan betrokken is bij de aanwezige processen en dat de focus van organisatie gericht is op de core competence van de organisatie.

Vanuit de Lean gedachte is Viaconnect ervaren in het opzetten van een Kaizen per proces. Dit doen we volgens het DMAIC model, toepasbaar op ieder proces of iedere werkstroom:

Definiëren, meten = weten, analyseren, verbeteren, beheren. Viaconnect heeft deze methode o.a. toegepast bij diverse klanten. Samen met de klanten zijn er besparingen gerealiseerd van boven de 35%. Zowel in kosten als in normtijd!

Ook hier speelt de inzet van eigen ontwikkelde software en tooling in combinatie met onze consultants een meer dan grote rol.

Finance consultancy


Onze ambitie is het bijdragen aan het vergroten van de waarde van organisaties door middel van het bieden van advies om de effectiviteit en de efficiëntie van de organisatie te vergroten en te verbeteren.


Wat wij doen o.a.:

Atos / DiMPACT e-dienstverlening en e-Suite

Analyse, ontwerp en realisatie in één hand
Vanuit Viaconnect doorbreken we de traditionele structuur. Onze consultants kunnen door hun ervaring deze integraal invullen. Hierdoor is het mogelijk de materie deskundigen mee te nemen in het proces en ze het resultaat vrijwel direct te tonen. Dit zorgt voor een grote betrokkenheid van de deskundigen en bespaart tijd en geld.

Beheer en Ondersteuning
In de beheerfase kunnen wij interne functioneel en applicatiebeheerders ondersteunen bij wijzingen en regulier beheer of het functioneel applicatiebeheer volledig uitvoeren.

Realisatie koppeling met de Suites voor het Sociaal Domein (GWS4all)
Viaconnect heeft ervaring met het koppelen van de Atos e-Suite en de Suites voor het Sociaal Domein van Centric.

IT Consultancy


onze ambitie is het vergroten van de waarde van organisaties


Komt er een groot project aan of heeft u langdurige onderbezetting van uw IT afdeling? Wij kunnen u verder helpen met de inzet van onze IT professionals.

Of het nu gaat om consultancy of detachering; mensen maken het verschil.

Wij weten maar al te goed dat onze mensen ons kapitaal zijn. Zij maken iedere opdracht tot een succes en zorgen voor tevreden opdrachtgevers.
Continue worden de skills verbeterd en kennis up to date gehouden met de nieuwste ontwikkelingen van onze professionals.

Wilt u ook samenwerken en van onze diensten gebruik maken?